Adakah anda berimpian memiliki bisnes ternakan ayam daging?

Feedback dari peserta kursus ternakan ayam daging

Memperkenalkan

Kursus Ternakan Ayam Daging Secara Online

Ia adalah kursus untuk membantu bakal penternak ayam daging memahami cara sebenar bagaimana nak memulakan bisnes ternakan ayam daging dengan betul. 

Ilmu dalam kursus ini dikongsikan berdasarkan pengalaman sebenar saya selama 17 tahun dalam industri ayam daging ini.

Ia bukan ILMU TEORI.

Tapi ia PENGALAMAN SEBENAR yang dilalui oleh penternak penternak ayam di lapangan.

#32 VIDEO KURSUS TERNAKAN AYAM DAGING ONLINE

Pengenalan Bisnes Ternakan Ayam Daging

Video 1-5 saya kongsikan mengenai apa kebaikan bisnes ayam daging dan mengapa ia satu bisnes yang sangat bagus. 
 
Saya juga kongsikan pengalaman peribadi saya dalam industri bagaimana saya bermula dari 27,000 ekor ayam sehingga 120,000 ekor ayam.

Cara Nak Mulakan Bisnes Ayam Daging

Video 6-9 saya kongsikan mengenai perkara asas yang anda perlu tahu kalau nak memulakan bisnes ayam ini. 
 
Saya kongsikan juga sistem contract farming dan bagaimana nak cari integrator terbaik di kawasan bakal penternak. 

Modal dan Pinjaman

Video 10-14 saya kongsikan mengenai cara mendapatkan duit untuk memulakan bisnes ayam ini. Saya berikan juga contoh kertas kerja untuk apply loan bank. 
 
Saya  juga dedahkan kos kos yang terlibat dalam nak memulakan bisnes ayam daging ini. 

Kos, Untung dan ROI

Video 16-19, Saya kongsikan mengenai keuntungan yang diperoleh penternak dan R.O.I untuk bisnes ayam ini. 

Perkongsian Pengalaman Sebenar Penternak Ayam

Video 20-24 pula menceritakan mengenai pengalaman para penternak ayam yang lain. 

Tips Bisnes Ayam Daging

Seterusnya saya kongsikan apa yang perlu diketahui oleh bakal penternak ayam yang lain.
In total ada 32 video panduan lengkap setiap pahit dan manis saya lalui kesemuanya.

Izinkan saya bantu anda

Saya akan dedahkan pada anda ilmu dan pengalaman saya sendiri secara lengkap dan padat bagaimana saya memulakan perniagaan ternakan dari 27,000 ekor ayam sehingga ke kapasiti 120,000 ekor ayam semusim.

Jom kenali saya

Hi, saya Firdaus. Berusia 40 tahun dan berasal dari Parit Buntar Perak. 

Dulu, saya kerja Engineer. Saya berhenti kerja dan ceburi industry ayam daging sejak tahun 2005. Kini saya mempunyai 4 buah reban ayam berkapasiti 120,000 ayam satu musim.

Saya berpengalaman dalam bidang penternakan, consultation dan pembinaan reban ayam untuk penternak ayam yang baru

Alhamdulillah, dah ramai yang saya bantu. Ini sebahagian daripada mereka.

Penternak di Besut, Terengganu.
Bermula dengan 20,000 ayam. Kini sudah menternak 60,000 ayam

Penternak di Changlun, Perak.
Bermula dengan 25,000 ekor ayam. Kini sudah menternak 170,000 ekor ayam

Penternak di Terengganu.
Bermula dengan 55,000 ekor ayam. Kini sudah menternak 110,000 ekor ayam

Penternak di Perak.
Bermula dengan 25,000 ekor ayam. Kini sudah menternak 200,000 ekor ayam

Penternak di Terengganu
Mula menternak 50,000 ekor ayam semusim. Dalam proses menambah lagi satu unit reban ayam di sebelah 

Penternak di Temerloh 
Bermula dengan satu unit reban sekarang sudah ada 3 unit reban ayam

Personal Coaching Training
 
Selain itu, saya juga sering didatangi oleh bakal usahawan yang berminat untuk menceburi bidang ternakan ayam daging ini.

Lawatan dari pelajar universiti-universiti tempatan

Lawatan dari bakal usahawan dan penternak ayam

Perkongsian di Universiti Malaysia Kelantan

Perkongsian Dengan Bakal Usahawan

Group Coaching dengan mereka yang saya bantu 

Ceramah dan perkongsian
tentang ternakan ayam daging di Jabatan Veterinar Pulau Pinang

Secara keseluruhan, saya sudah membantu puluhan penternak baru memulakan bisnes ternakan ayam daging mereka.

Jumlah kapasiti ayam penternak dibawah tunjuk ajar saya sudah mencecah jutaan ekor ayam satu musim. Jika saya boleh bantu mereka, saya yakin saya juga boleh bantu anda

Bagi berkongsi Ilmu Bisnes Ternakan Ayam Daging dengan lebih ramai orang, kini saya menganjurkan “Kursus Ternakan Ayam Daging Secara Online”.

Okey, Sebelum Tu..

Anda Nak Belajar Buat Bisnes Ternakan Ayam Daging? Tapi Anda Ada Masalah Berikut:

✔ Tidak tahu nak tanya siapa?
✔ Tidak pasti bisnes ternakan ayam ni sesuai atau tidak
✔ Tidak tahu bagaimana nak mulakan bisnes ayam ni?
✔ Takut tersilap langkah dan terlanggar dinding?
✔ Kenalan atau rakan tidak mahu share ilmu kepada anda?

Jangan risau, anda tak keseorangan. Ramai orang sebelum ini pun sama seperti anda.

Masa saya nak mulakan bisnes ayam ni pun, saya ada masalah yang sama. Bukan semua orang nak bantu kita, nak ajar kita macam mana nak memulakan bisnes ayam ni.

In fact, kalau kita nak berjumpa penternak ayam tu pun, belum tentu dia nak berjumpa dengan kita.

Bagaimana kursus ini dijalankan

  • Kursus Ini Dijalankan Dalam Bentuk Rakaman Video Yang Diletakkan Di Youtube Secara Unlisted

  • Kesemuanya 32 Video Disusun Untuk Memudahkan Kefahaman Anda Dalam Bisnes Ternakan Ayam Daging.

  • Jumlah Masa Adalah Sekitar 5 Jam 48 Minit Secara Keseluruhan.

  • Selepas Menyertai Kursus Ini, Peserta Akan Diberikan Link Video Untuk Ditonton Mengikut Kelapangan Masa Peserta.

Kenapa kursus ternakan ayam daging ini disukai ramai

Berdasarkan Pengalaman Sebenar

1. Penceramah Berpengalaman 17 Tahun Dalam Industry Ayam.

2. Penceramah Sudah Bantu Ramai Penternak Baru Memulakan Bisnes Ayam Sebelum Ini.

3. Perkongsian Pengalaman Penternak Ayam Lain

Lengkap A to Z

1. Lengkap semua ilmu yang perlu diketahui oleh bakal penternak baru.

2. Step By Step Cara Nak Mulakan Bisnes Ayam

3. Pelbagai Tips Menarik. Pemilihan Tanah, Integrator, Reban Ayam Moden, Modal, Pinjaman Bank, Kertas Kerja, Kiraan Untung Rugi, R.O.I

Masa Pembelajaran Fleksible

1. Semua video diletakkan di youtube secara unlisted.

2. Anda boleh tonton pada bila bila masa mengikut kelapangan masa anda

3. Anda boleh tonton berulang ulang kali sehingga faham

Senang Faham

1. Disampaikan secara santai
2. Bahasa yang mudah
3. Bantuan gambar dan gambarajah bagi memudahkan pemahaman peserta

Jom sertai harini! #Promo kursus ini hanya terbuka untuk 230 peserta sahaja..

#PAKEJ 1 : AKSES 32 VIDEO KURSUS TERNAKAN AYAM DAGING ONLINE

  1. Free Channel Telegram Info Dan Tips Bisnes Ayam Daging Bernilai (RM97)
  2. Free Panduan Kertas Kerja Pinjaman Bank (Bernilai RM497)
#PAKEJ 2 : AKSES 32 VIDEO KURSUS TERNAKAN AYAM DAGING ONLINE & E-BOOK PANDUAN MENTERNAK AYAM DAGING

Antara Topik Dalam Ebook :
1. Kenali Baka Anak Ayam Ciri Ciri Dan Kelebihan Setiap Baka

2. Ciri Ciri Anak Ayam Bermutu

3. Mengapa Perlu Anak Ayam Berkualiti

4. Pengurusan Anak Ayam
✔Sebelum Sampai
✔ Semasa Lori Sampai
✔ Selepas Lori Pulang
✔ Nota Tambahan Pengurusan Anak Ayam

5. Penjagaan Ayam
✔ Perindukan Anak Ayam
✔ Pemasangan Kanvas
✔ Pengurusan Makanan Dan Minuman Anak
✔ Pengurusan Pemanasan Anak Ayam
✔ Kawasan Perindukan Dan Pembesaran Kawasan
✔ Pengurusan Suhu Dalam Reban
✔ Pengurusan Timer Kipas Semasa Anak
✔ Pengurusan Kipas Automatik

6.Pengurusan Nipple Ayam
✔ Jadual Makanan Ayam
✔ Info Penting Pemakanan Ayam
✔ Kawalan Lampu Dalam reban
✔ Vaksin Ayam

6. Kawalan Penyakit
✔ Jenis Penyakit Ayam Dan Tanda Tandanya
✔ Rawatan Penyakit Ayam
✔ Langkah Pencegahan Penyakit

7. Faktor Mempengaruhi Keuntungan Penternak
✔ Baka
✔ Makanan
✔ Pengurusan
✔ Pengalaman

8. Good Animal Husbandary Practice (GAHP) Amalan Ladang
Penternak Yang Baik :
✔ Biosekuriti
✔ Makanan Dan Minuman
✔ Pengudaraan Dalam Reban
✔ Ubat Ayam
✔ Jual Ayam
✔ Kebersihan Reban
✔ Ayam Mati
✔ Maintenance

  1. Free Channel Telegram Info Dan Tips Bisnes Ayam Daging Bernilai (RM97)
  2. Free Panduan Kertas Kerja Pinjaman Bank (Bernilai RM497)
#PAKEJ 3 : PAKEJ VVIP PERSONAL COACHING (FACE-TO-FACE)
  1. Free Akses 32 Video Kursus Ternakan Ayam Daging Bernilai (RM300)
  2. Free E-Book Panduan Menternak Ayam Daging Bernilai (RM147)
  3.  Free Panduan Kertas Kerja Pinjaman Bank Bernilai (RM497)

Soalan Lazim

Kursus ini dijalankan untuk membantu mereka yang berminat untuk menjalankan bisnes ternakan ayam daging untuk mendalami selok belok mengenai bisnes ini.  Ia sebagai rujukan awal kepada bakal penternak untuk mereka mengetahui adakah mereka sesuai menjalankan bisnes ini.

Peserta akan diberikan link rakaman 32 video yang telah diletakkan di Youtube secara Unlisted. Ia boleh ditonton pada bila bila masa mengikut kelapangan peserta. Boleh ditonton berulang ulang kali sehingga peserta faham.

Bisnes ayam daging memang memerlukan modal yang besar. Dalam kursus ini, ada dikongsikan cara memulakan bisnes untuk mereka yang tiada modal yang besar.

Ya. Sudah ada peserta yang dah join dan memulakan bisnes ternakan ayam daging mengikuti step step yang telah dikongsikan dalam kursus ini.

Saya sudah berpengalaman selama 17 tahun dalam industry ayam daging. Memiliki 4 buah reban ayam daging berkapasiti 120,000 ekor ayam dalam satu musim. Saya juga berpengalaman membantu puluhan penternak ayam sebelum ini untuk memulakan bisnes ternakan ayam daging dari kosong sehingga berjaya. Ramai dikalangan mereka yang kini sudah menternak ratusan ribu ekor ayam dalam satu musim.  Saya juga berpengalaman membina puluhan unit reban ayam untuk penternak ayam yang berminat untuk menceburi bidang ini. 

All Rights Reserved © 2022 Kursus Ternakan Ayam Daging Secara Online

Distributed Under License By
TOKO SUGEH ENTERPRISE (PG0469627-H)
No.81 Tingkat 1 Pusat Perniagaan Pekaka Indah, 14300 Nibong Tebal Pulau Pinang.
0125907700
bigworksstudio@gmail.com

error: Content is protected !!